Referenciamunkák

Átfogó megoldásaink maximálisan illeszkednek megrendelőink igényeihez. Szenvedélyünk a mérnöki precizitás, mely minden munkánkban tetten érhető.Formatervezett forgószék

A 3 dimenziós tervezés új, eddig elérhetetlen lehetőségeket adott a formatervezők kezébe. Akár egy fatörzsből kivájt, fényesre csiszolt szék alakját is le lehet modellezni bonyolult szabadfelületekkel, ezzel persze nem kis kihívás elé állítva az adott szék gyártására, szerszámozására vállalkozót.

Mindezt tetézte a német megrendelő különleges gyártási technológiája, ami által habosított műanyag fröccsöntéssel extrém széles tartományban változó falvastagságokat is el tudnak érni zárványosodás és beszívódás nélkül.

Formatervezett, egyben fröccsönthető forgószék szerszámozásra kész tervezésében az osztófelületek rejtett kialakítása nagy szakértelmet kívánó feladat. A mechanikai és csatlakozó alkatrészek fészkeinek gépészeti kialakításánál a forgószék billentő mechanizmusát kellett figyelembe vennünk, továbbá a formafelületet a legszigorúbb felületminőségi követelményeknek eleget téve kellet kialakítanunk.

 • A kihívás:

  Egyszerű szerszámozhatóság a legszigorúbb felületminőségi követelmények mellett.

 • A megoldásunk:

  A szerszámozási irány tökéletes megválasztása, illetve a görbék és felületek folyamatos minőségi ellenőrzése és kontrollálása.

 • Másfél éve használjuk a 70 és 90 literes abszorpciós hűtőszekrényeink szekrénytest gyártásához a CAD-CAM 3000 Kft. által tervezett pneumatikus vezérlésű, habosító kalodát.
  Azóta nem volt gyártási selejtünk, nem volt leállás és nem volt baleset sem. Mi mást mondhatnék még? Ez mindent elmond.

  Kiss Zoltán Head of Technology - DOMETIC Zrt.
 • Már 2014 óta működünk együtt a CAD-CAM 3000-rel. A csapat műszaki know-how-ja, készségei és akarata lehetővé tette, hogy az iparág ezen konkrét területét a lehető leggyorsabban megismerjék. Szoftverismeretük kiváló, és a projekteket rendkívül könnyű megtervezni a csapat segítségével. A kommunikáció mindig a lehető leghatékonyabb a részt vevő kollégáink és a CAD-CAM 3000 csapata között, a rendszeres, heti megbeszéléseknek köszönhetően könnyűvé válik a projekttervezés.

  Kubicsek Károly Projektvezető - Knaus Tabbert Kft.
 • A CAD-CAM 3000-rel együtt egy olyan eszköz prototípusán dolgoztunk, mely egy már létező termék módosított változata volt. Az első lépés az volt, hogy megosszuk a CAD-CAM 3000-rel a körülbelüli ötleteinket az általunk kiemelni, erősíteni kívánt funkcionalitásokkal és teljesítményekkel kapcsolatban, míg a második szakaszban meghatároztuk a módosítást igénylő alkatrészeket és összetevőket. A CAD-CAM 3000 intézte a meglévő rajzok módosításait az instrukcióink alapján és optimalizálta az új formákat a legjobb esztétikai eredmény érdekében. Ezt az újratervezést az új alkatrészek legyártásának figyelembevételével végezték el, és tekintélyes tudásról tettek tanúbizonyságot.

  Könnyű volt velük kapcsolatba lépni, hogy megvitassuk és ellenőrizzük a javaslataikat, és a feladatot időben befejeztük. A legnagyobb kihívást igénylő tételek megvitatásához és a prototípus összeállításához személyesen utaztak Olaszországba. Meg voltunk elégedve a közreműködésükkel, és jövőbeli projektjeinkhez is számításba fogjuk őket venni.

  Corrado Cecchini Thermal Insulation Manager - Global Technology Food Preservation, Electrolux
 • Számos projektben működtünk együtt a csapattal. Annak ellenére, hogy az építőipar nem a CAD-CAM 3000 fő területe, kiválóan megértették a nehézségeket, és remek ötleteik voltak a közös feladatoknál.

  Dr. Toldy Gábor Chief Operating and Production Officer - Baumetall Design Kft.