Végeselemes szimuláció

Nincs szükség nagyszámú, fizikailag megépített prototípusra! Az alapos szilárdsági méretezés a kulcs a maximális terhelhetőséghez és a minimális gyártási költséghez.
vegeselemes-szimulacio

Optimalizáció felsőfokon

 

Csapatunk minőségi CFD és FEM szolgáltatásokkal; hő- és áramlástechnikai, illetve szerkezeti és modál analízissel; továbbá kontakt és nemlineáris, valamint fáradási és élettartam becslési feladatok elvégzésével járul hozzá az Ön konstrukciójának sikeréhez.

 

Áramlástani szimuláció (CFD szimuláció) a termékek továbbfejlesztéséhez

 

Cégünk az áramlástani szimuláció segítségével is támogatni tudja az Ön projektjének sikerét. A problémákat gyorsan, magas szakmai hozzáértéssel oldjuk meg.

Az áramlástani szimuláció elvégzéséhez több, mint 9 éves tapasztalat áll a rendelkezésünkre. Jól képzett mérnökeink a legkiválóbb szoftverekkel, magas színvonalon végzik el az áramlástani szimulációt. A segítségünkkel eredményesen fejlesztheti tovább a termékeit.

A folyadékok, gázok áramlásának szimulációjával optimalizáljuk az energiaveszteséget, ezáltal csökkentve az áramlás fenntartásához szükséges energiát. Esetenként az áramlással érintkező testekre ható erők optimalizálása a cél, az áramlás keresztmetszetének vagy a test formájának és szilárdságának optimalizációja útján. Máskor például elszívóknál az egyenletes áramlás kialakítása, esetleg a megfelelő hőszállítás biztosítása a feladat.

Az áramlástani szimuláció segítségével ellenőrizhető a termék viselkedése szélben, továbbá a szivattyúkat, ventilátorokat és elszívókat tartalmazó termékek hatékonysága növelhető, működésük továbbfejleszthető.

 

Szilárdsági szimuláció

 

Csapatunk a szilárdsági szimulációval is támogatni tudja az Ön munkáját. A feladatokat költséghatékonyan végezzük el és sokoldalú megoldásokat kínálunk a termék továbbfejlesztésére.

A szilárdsági szimuláció segítségével csökken a megépítendő prototípusok száma és költsége, hiszen optimalizáljuk az anyagfelhasználást és a szilárdságot. Sok esetben lehetséges a fizikai darabon végzett optimalizáció teljes mértékű kiváltása a számítógépes tervezéssel a szilárdsági szimulációnak köszönhetően.

Ezzel megelőzhető a termék váratlan tönkremenetele, csökkenthető a gyártás és a termékfejlesztés költsége, továbbá információ nyerhető a várható élettartamról.

 

Hőtani szimuláció

 

Cégünk hőtani szimuláció elvégzését is vállalja, aminek a segítségével Ön megvédheti a termékét a túlmelegedéstől, megelőzheti a hőfeszültségek miatti károsodást, illetve pontos információhoz juthat a hőátadással kapcsolatban. A hőtani szimuláció segítségével megoldást kínálunk a termékkel kapcsolatos problémákra.


Részletek
 • Hőtani és áramlástani szimuláció
 • Szilárdsági vizsgálat

A szimuláció folyamata

 • A problémafelvetés

  A fontos kérdések összegyűjtése, a vizsgálni kívánt rendszer meghatározása, továbbá a vizsgálat céljának rögzítése az első lépés a sikerhez.

 • A paramétermeghatározás

  Az alaptulajdonságok, valamint a bemenő és kimenő paraméterek vizsgálata szükséges az optimalizációhoz.

 • Az egyszerűsített modell

  A költség- és időhatékony modellnek elég részletesnek kell lennie ahhoz, hogy a vizsgálandó paramétereket megfelelően mutassa.

 • A validáció

  A modell eredményeinek vizsgálata a valós, kézzel fogható rendszeren végzett kísérletek, és a modellen végzett ennek megfelelő kísérletek eredményeinek összehasonlításával lehetséges.

 • Az optimalizáció

  Amennyiben az eredmények megbízhatóak, a bemenő paraméterek változtatásával kézzel fogható prototípus készítése nélkül is fejleszthető a modell.

 • Az eredmény

  A megfelelő következtetések levonása után megtörténik azok dokumentálása. Szakértőink javaslatot tesznek a konstrukció továbbfejlesztésére, illetve elvégzik a szükséges módosítást.


Amikre büszkék vagyunk

Tekintse meg legfontosabb projektjeinket, melyekben a pontosság és a költséghatékonyság találkozik egymással.

 • CFD analízis

  Az áramlástechnikai elemek hidrodinamikai jellemzőinek meghatározása nem okozott gondot végeselemes áramlástani szimulációt alkalmazó szakértőinknek. A geometria optimalizálásával csökkentettük a nyomásveszteséget.

  Tovább a projekthez
 • Bepattanó profil

  A biztonságos, hibátlan és hosszú távú működés érdekében szilárdsági analízist végeztünk. Így vált egyszerűvé a megfelelő anyagminőségű (alumínium) bepattanó profil tervezése és a geometria optimalizálása.

  Tovább a projekthez
 • Miután mertem nagyot álmodni egy méteres acélgömb körül lebegő, minden milliméterében térben ívelő, üveghordó-spirál kompozícióval – megtaláltam a CAD CAM 3000 csapatát.

  Azonnal vállalták velem a kalandot…

  A letisztult geometrián alapuló formavilág anyagban történő kivitelezése – attraktív és szenzibilis statikus tervezői együttműködés nélkül – puszta illúzió maradt volna számomra.

  Róbert és Árpád lelkiismeretes mérnöki munkája mentén azonban végig biztonságban éreztem magam.

  Tűélesen érzékelték a fizikai határokat számtalan esetben feszegető elképzeléseimet és mindig okos, józan érvelésekkel tartották a projektet – a látvány fontosságát szem előtt tartva – a kivitelezhetőség biztos medrében.

  A CAD CAM 3000 Kft. együttműködésével így kelt életre „KOHÉZIÓ” elnevezésű üveg-fém térplasztikám Örkényben, mely a Nemzeti Összetartozás és a Trianoni Békediktátum évfordulója alkalmából került felavatásra.

  A művészi elgondolás és a megfontolt, alapos, pontos, mérnöki munka egyedülálló kollaborációjában.…

  Hálásan köszönöm!

  Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi díjas üvegművész
 • Másfél éve használjuk a 70 és 90 literes abszorpciós hűtőszekrényeink szekrénytest gyártásához a CAD-CAM 3000 Kft. által tervezett pneumatikus vezérlésű, habosító kalodát.
  Azóta nem volt gyártási selejtünk, nem volt leállás és nem volt baleset sem. Mi mást mondhatnék még? Ez mindent elmond.

  Kiss Zoltán Head of Technology - DOMETIC Zrt.
 • A CAD-CAM 3000-rel együtt egy olyan eszköz prototípusán dolgoztunk, mely egy már létező termék módosított változata volt. Az első lépés az volt, hogy megosszuk a CAD-CAM 3000-rel a körülbelüli ötleteinket az általunk kiemelni, erősíteni kívánt funkcionalitásokkal és teljesítményekkel kapcsolatban, míg a második szakaszban meghatároztuk a módosítást igénylő alkatrészeket és összetevőket. A CAD-CAM 3000 intézte a meglévő rajzok módosításait az instrukcióink alapján és optimalizálta az új formákat a legjobb esztétikai eredmény érdekében. Ezt az újratervezést az új alkatrészek legyártásának figyelembevételével végezték el, és tekintélyes tudásról tettek tanúbizonyságot.

  Könnyű volt velük kapcsolatba lépni, hogy megvitassuk és ellenőrizzük a javaslataikat, és a feladatot időben befejeztük. A legnagyobb kihívást igénylő tételek megvitatásához és a prototípus összeállításához személyesen utaztak Olaszországba. Meg voltunk elégedve a közreműködésükkel, és jövőbeli projektjeinkhez is számításba fogjuk őket venni.

  Corrado Cecchini Thermal Insulation Manager - Global Technology Food Preservation, Electrolux
 • Már 2014 óta működünk együtt a CAD-CAM 3000-rel. A csapat műszaki know-how-ja, készségei és akarata lehetővé tette, hogy az iparág ezen konkrét területét a lehető leggyorsabban megismerjék. Szoftverismeretük kiváló, és a projekteket rendkívül könnyű megtervezni a csapat segítségével. A kommunikáció mindig a lehető leghatékonyabb a részt vevő kollégáink és a CAD-CAM 3000 csapata között, a rendszeres, heti megbeszéléseknek köszönhetően könnyűvé válik a projekttervezés.

  Kubicsek Károly Projektvezető - Knaus Tabbert Kft.
 • Számos projektben működtünk együtt a csapattal. Annak ellenére, hogy az építőipar nem a CAD-CAM 3000 fő területe, kiválóan megértették a nehézségeket, és remek ötleteik voltak a közös feladatoknál.

  Dr. Toldy Gábor Chief Operating and Production Officer - Baumetall Design Kft.

Szakértőink az Ön projektjéhez

 • Róbert - ügyvezető igazgató

  Róbert

  cégvezető / tulajdonos

  Több mint 30 év szerszámtervezői és terméktervezői tapasztalattal rendelkező műszaki cégvezetőnk, aki mindig garantálja a magas minőséget.