Végeselemes szimuláció

Nincs szükség nagyszámú, fizikailag megépített prototípusra! Az alapos szilárdsági méretezés a kulcs a maximális terhelhetőséghez és a minimális gyártási költséghez.

Optimalizáció felsőfokon

Csapatunk minőségi CFD és FEM szolgáltatásokkal; hő- és áramlástechnikai, illetve szerkezeti és modál analízissel; továbbá kontakt és nemlineáris, valamint fáradási és élettartam becslési feladatok elvégzésével járul hozzá az Ön konstrukciójának sikeréhez.


Részletek
 • Hő és áramlástani szimuláció
 • Szilárdsági vizsgálat

A szimuláció folyamata

 • A problémafelvetés

  A fontos kérdések összegyűjtése, a vizsgálni kívánt rendszer meghatározása, továbbá a vizsgálat céljának rögzítése az első lépés a sikerhez.

 • A paramétermeghatározás

  Az alaptulajdonságok, valamint a bemenő és kimenő paraméterek vizsgálata szükséges az optimalizációhoz.

 • Az egyszerűsített modell

  A költség- és időhatékony modellnek elég részletesnek kell lennie ahhoz, hogy a vizsgálandó paramétereket megfelelően mutassa.

 • A validáció

  A modell eredményeinek vizsgálata a valós, kézzel fogható rendszeren végzett kísérletek, és a modellen végzett ennek megfelelő kísérletek eredményeinek összehasonlításával lehetséges.

 • Az optimalizáció

  Amennyiben az eredmények megbízhatóak, a bemenő paraméterek változtatásával kézzel fogható prototípus készítése nélkül is fejleszthető a modell.

 • Az eredmény

  A megfelelő következtetések levonása után megtörténik azok dokumentálása. Szakértőink javaslatot tesznek a konstrukció továbbfejlesztésére, illetve elvégzik a szükséges módosítást.


Amikre büszkék vagyunk

Tekintse meg legfontosabb projektjeinket, melyekben a pontosság és a költséghatékonyság találkozik egymással.

 • CFD analízis

  Az áramlástechnikai elemek hidrodinamikai jellemzőinek meghatározása nem okozott gondot végeselemes áramlástani szimulációt alkalmazó szakértőinknek. A geometria optimalizálásával csökkentettük a nyomásveszteséget.

  Tovább a projekthez
 • Bepattanó profil

  A biztonságos, hibátlan és hosszú távú működés érdekében szilárdsági analízist végeztünk. Így vált egyszerűvé a megfelelő anyagminőségű (alumínium) bepattanó profil tervezése és a geometria optimalizálása.

  Tovább a projekthez
 • Miután mertem nagyot álmodni egy méteres acélgömb körül lebegő, minden milliméterében térben ívelő, üveghordó-spirál kompozícióval – megtaláltam a CAD CAM 3000 csapatát.

  Azonnal vállalták velem a kalandot…

  A letisztult geometrián alapuló formavilág anyagban történő kivitelezése – attraktív és szenzibilis statikus tervezői együttműködés nélkül – puszta illúzió maradt volna számomra.

  Róbert és Árpád lelkiismeretes mérnöki munkája mentén azonban végig biztonságban éreztem magam.

  Tűélesen érzékelték a fizikai határokat számtalan esetben feszegető elképzeléseimet és mindig okos, józan érvelésekkel tartották a projektet – a látvány fontosságát szem előtt tartva – a kivitelezhetőség biztos medrében.

  A CAD CAM 3000 Kft. együttműködésével így kelt életre „KOHÉZIÓ” elnevezésű üveg-fém térplasztikám Örkényben, mely a Nemzeti Összetartozás és a Trianoni Békediktátum évfordulója alkalmából került felavatásra.

  A művészi elgondolás és a megfontolt, alapos, pontos, mérnöki munka egyedülálló kollaborációjában.…

  Hálásan köszönöm!

  Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi díjas üvegművész
 • Számos projektben működtünk együtt a csapattal. Annak ellenére, hogy az építőipar nem a CAD-CAM 3000 fő területe, kiválóan megértették a nehézségeket, és remek ötleteik voltak a közös feladatoknál.

  Dr. Toldy Gábor Chief Operating and Production Officer - Baumetall Design Kft.
 • Már 2014 óta működünk együtt a CAD-CAM 3000-rel. A csapat műszaki know-how-ja, készségei és akarata lehetővé tette, hogy az iparág ezen konkrét területét a lehető leggyorsabban megismerjék. Szoftverismeretük kiváló, és a projekteket rendkívül könnyű megtervezni a csapat segítségével. A kommunikáció mindig a lehető leghatékonyabb a részt vevő kollégáink és a CAD-CAM 3000 csapata között, a rendszeres, heti megbeszéléseknek köszönhetően könnyűvé válik a projekttervezés.

  Kubicsek Károly Projektvezető - Knaus Tabbert Kft.
 • A CAD-CAM 3000-rel együtt egy olyan eszköz prototípusán dolgoztunk, mely egy már létező termék módosított változata volt. Az első lépés az volt, hogy megosszuk a CAD-CAM 3000-rel a körülbelüli ötleteinket az általunk kiemelni, erősíteni kívánt funkcionalitásokkal és teljesítményekkel kapcsolatban, míg a második szakaszban meghatároztuk a módosítást igénylő alkatrészeket és összetevőket. A CAD-CAM 3000 intézte a meglévő rajzok módosításait az instrukcióink alapján és optimalizálta az új formákat a legjobb esztétikai eredmény érdekében. Ezt az újratervezést az új alkatrészek legyártásának figyelembevételével végezték el, és tekintélyes tudásról tettek tanúbizonyságot.

  Könnyű volt velük kapcsolatba lépni, hogy megvitassuk és ellenőrizzük a javaslataikat, és a feladatot időben befejeztük. A legnagyobb kihívást igénylő tételek megvitatásához és a prototípus összeállításához személyesen utaztak Olaszországba. Meg voltunk elégedve a közreműködésükkel, és jövőbeli projektjeinkhez is számításba fogjuk őket venni.

  Corrado Cecchini Thermal Insulation Manager - Global Technology Food Preservation, Electrolux
 • Másfél éve használjuk a 70 és 90 literes abszorpciós hűtőszekrényeink szekrénytest gyártásához a CAD-CAM 3000 Kft. által tervezett pneumatikus vezérlésű, habosító kalodát.
  Azóta nem volt gyártási selejtünk, nem volt leállás és nem volt baleset sem. Mi mást mondhatnék még? Ez mindent elmond.

  Kiss Zoltán Head of Technology - DOMETIC Zrt.

Szakértőink az Ön projektjéhez

 • Gábor - ügyvezető igazgató

  Gábor

  ügyvezető igazgató

  Széles látókörű, mechatronikai, gépészeti, modellezési és gazdasági háttérrel rendelkező cégvezetőnk. Célja ügyfeleink maximális elégedettsége.

 • Róbert - ügyvezető igazgató

  Róbert

  műszaki igazgató

  Több mint 30 év szerszámtervezői és terméktervezői tapasztalattal rendelkező műszaki cégvezetőnk, aki mindig garantálja a magas minőséget.

 • Bettina

  Irodavezető

  Segítőkész irodavezetőnk, aki az adminisztráció, a gazdálkodás és a cég kontrollingja mellett kialakítja az ideális munkakörnyezetet is.

 • Viktor

  Projektvezető konstruktőr

  Precíz projekt-koordinátor mérnökünk, akinek az összetett projektek részletes ismerete, koordinálása és megvalósítása sem okoz gondot.

 • Árpád

  Senior projektmérnök konstruktőr

  Az összetett problémák hatékony megoldása a specialitása. Igazi szoftver mágusunk, akinek nem akadály egy szimuláció megtervezése, vagy egy szoftver végső határainak feszegetése sem.

 • József

  Senior projektmérnök konstruktőr

  Éleslátású, gyakorlatias gépészmérnökünk, akinek tudása a Creo, Catia és NX szoftverek, illetve a pneumatikus vezérlések terén is kiemelkedő.

 • András - projektelőkészítő mérnök

  András

  Projektelőkészítő mérnök

 • László - junior CAD designer

  László

  Junior CAD konstruktőr

  Lendületes gépészmérnökünk, aki minden részletre kiterjedő figyelmének köszönhetően több területen is könnyen bekapcsolódik a munkába.

 • Gergő

  CAD technikus

  Precíz és proaktív technikusunk, aki a csövek és vezetékek 3D elrendezésének kiemelt specialistája, de a bútortervezés sem áll messze tőle.