Referenciamunkák

Átfogó megoldásaink maximálisan illeszkednek megrendelőink igényeihez. Szenvedélyünk a mérnöki precizitás, mely minden munkánkban tetten érhető.Gyantaszárító kemence

A szénszál erősítésű alkatrészek egyre gyakrabban fordulnak elő a termékekben. Ennek megfelelően a termelését is fel kell gyorsítani, amit a korábbi 3 kamrás gyantaszárító kemence helyett egy 5 kamrás jobban tud teljesíteni.

Feladatunk az volt, hogy nagyobb méretűre és kapacitásúra tervezzük a kemencét, valamint a korábbi, könnyűszerkezetes berendezést az új, nagyobb méreteknek és súlynak megfelelő, öntartó, daruval emelhető vázzal is kiegészítsük.

A berendezés célállomása a tengerentúlon volt, ezért tekintettel kellett lenni a közúti és hajózási szállíthatóság, valamint a többszöri kikötői daruzás követelményeire is. A légcsatornák újrakalkulálása és az energiatakarékosabb szigetelés tervezése is feladataink közé tartozott.

Ezeken felül figyelemmel kellett lennünk a 7 tonnás szerkezet megépítési sorrendjére is. Mivel ekkora alkatrészek már emberi kézzel nem mozgathatók, ezért a szerkezet csak bizonyos sorrendben szerelhető össze, amiről képekkel illusztrált leírást is adtunk.

 • A kihívás:

  A szállíthatóság megtartása miatt a külső méretek minimális növelésével úgy növelni a belső áteresztő kapacitást, hogy új merevítő vázkeret is elférjen benne, és még a szigetelése is javuljon.

 • A megoldásunk:

  High-tech, extra szigetelési képességű, vékony szigetelőanyag használata, és szilárdsági szimuláció segítségével optimalizált vázszerkezet tervezése.

 • A CAD-CAM 3000-rel együtt egy olyan eszköz prototípusán dolgoztunk, mely egy már létező termék módosított változata volt. Az első lépés az volt, hogy megosszuk a CAD-CAM 3000-rel a körülbelüli ötleteinket az általunk kiemelni, erősíteni kívánt funkcionalitásokkal és teljesítményekkel kapcsolatban, míg a második szakaszban meghatároztuk a módosítást igénylő alkatrészeket és összetevőket. A CAD-CAM 3000 intézte a meglévő rajzok módosításait az instrukcióink alapján és optimalizálta az új formákat a legjobb esztétikai eredmény érdekében. Ezt az újratervezést az új alkatrészek legyártásának figyelembevételével végezték el, és tekintélyes tudásról tettek tanúbizonyságot.

  Könnyű volt velük kapcsolatba lépni, hogy megvitassuk és ellenőrizzük a javaslataikat, és a feladatot időben befejeztük. A legnagyobb kihívást igénylő tételek megvitatásához és a prototípus összeállításához személyesen utaztak Olaszországba. Meg voltunk elégedve a közreműködésükkel, és jövőbeli projektjeinkhez is számításba fogjuk őket venni.

  Corrado Cecchini Thermal Insulation Manager - Global Technology Food Preservation, Electrolux
 • Számos projektben működtünk együtt a csapattal. Annak ellenére, hogy az építőipar nem a CAD-CAM 3000 fő területe, kiválóan megértették a nehézségeket, és remek ötleteik voltak a közös feladatoknál.

  Dr. Toldy Gábor Chief Operating and Production Officer - Baumetall Design Kft.
 • Másfél éve használjuk a 70 és 90 literes abszorpciós hűtőszekrényeink szekrénytest gyártásához a CAD-CAM 3000 Kft. által tervezett pneumatikus vezérlésű, habosító kalodát.
  Azóta nem volt gyártási selejtünk, nem volt leállás és nem volt baleset sem. Mi mást mondhatnék még? Ez mindent elmond.

  Kiss Zoltán Head of Technology - DOMETIC Zrt.
 • Már 2014 óta működünk együtt a CAD-CAM 3000-rel. A csapat műszaki know-how-ja, készségei és akarata lehetővé tette, hogy az iparág ezen konkrét területét a lehető leggyorsabban megismerjék. Szoftverismeretük kiváló, és a projekteket rendkívül könnyű megtervezni a csapat segítségével. A kommunikáció mindig a lehető leghatékonyabb a részt vevő kollégáink és a CAD-CAM 3000 csapata között, a rendszeres, heti megbeszéléseknek köszönhetően könnyűvé válik a projekttervezés.

  Kubicsek Károly Projektvezető - Knaus Tabbert Kft.